Vietnam – 12. 3. Dobré ráno, Vietname

Dobré ráno, Vietname. Kultovní název filmu asi někteří poznáváte. Pro nás je však tato věta  pro dnešek speciální. Dnes ráno můžeme naposledy takto pozdravit Vietnam, odpoledne už budeme říkat: „Good bye Vietnam“.

Cestou z hotelu opět procházíme Old Town, prohlížíme si zboží na stáncích a náhodou se ocitneme v uličce, která je mi povědomá. Dát si o půl osmé ráno (dobrá, vašeho času) dvě piva v pivovaru, kde jsme byli úplně první večer, patří k milému odpočinku. Užíváme si, alespoň na chvilku, přestávku od všudypřítomného troubení, pachů, lidí, obchodů…

Po osvěžení pokračujeme dál a cestou kupujeme nějaké suvenýry – čaj, káva a sušené ovoce (Fando, promiň, fakt jsme prošli mnoho obchůdků, ale nikde ji neměli 😔). Bohužel dárků není moc, protože cestujeme pouze s příručním zavazadlem a rozměrový i váhový limit 7 Kg je neúprosný a to ještě připočtěte oblečení na dva týdny.

Cestu na letiště stíháme za necelou hodinu, doprava byla milosrdná. Následuje několik kontrol od malých mužíčků v strašných zelených uniformách, razítka do pasu a pak již dáváme sbohem Vietnamu.

Letíme večer, takže se v letadle stíháme prospat po celodenním chození. Po příletu do Qataru podstupujeme imigrační kontrolu a odjíždíme do centra, kde jsme si bookli na jednu noc hotel. Nejdeme však hned spát, ale ještě na chvíli se jdeme projít nočním městem. Pár obchodů je i ve dvě ráno ještě otevřeno, takže máme i čichový zážitek z prodejny koření. Během krátké procházky míjíme Islámské kulturní centrum, bazar, různé zajímavé restaurace a hotely. Zrovna začal Ramadán a tak se více společenských aktivit přesouvá do nočních hodin a zdaleka se neprocházíme sami. Rozdíl oproti Asii kde obrovský. Vcelku pořádek, architektura umírněná, přesto v detailech zdobná. Mít víc času, určitě bychom rádi viděli více. Nám však zbývalo pár hodin a ty jsme potřebovali využít na spánek.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments