Vietnam – 6. 3. welcome to Da Nang

Konečně první klidnější noc. Spánek nám dobil energii na další cestu. Pomalu se loučíme s Hanojí, s její přeplněnou dopravou, obchůdky nalepenými jeden na druhý, tisíci stánky, chodníky přeplněné zaparkovanými skútry, malými křivolakými uličkami s obrovským množstvím lidí. Cestu na letiště si užíváme v taxíku a tak máme čas i prostor pozorovat jiné části města.

Přílet do Da Nangu, který je vzdálený asi 600 km, je pro nás trošku jako vstup do jiného světa.  Hlavně, je zde konečně teplo – 31 stupňů. Nemusíme se starat o odvoz, čeká na nás auto od Bookingu (zdarma), město je daleko čistší, tišší (to troubení každou sekundu už vážně bylo nepříjemné), více moderních domů, včetně mrakodrapů, ulice jsou širší a dokonce některé i bez lidí a aut. Potvrzujeme si, že sever je daleko chudší, rozdíl je vidět na první pohled.

Po ubytování v příjemném apartmánu, kde máme k dispozici fitko, saunu a na střeše bazén, jdeme zařizovat praktické záležitosti. Koupit jogurt a vločky na snídani 😂 Další praktická věc je předání oblečení do prádelny. Po čtyřech dnech strávených na motorce si dovedete představit, jak všechno „vonělo“ a 20 korun za kilo prádla a za pocit voňavého člověka určitě stojí.

Výhoda našeho ubytování je, že ačkoliv je v poklidné lokalitě, k moři to máme jen dvě ulice. Takže zítra bude odpočinkový den u moře. Večer trávíme malou procházka po pláži. Protože se začne ozývat hlad, hledáme nějakou restauraci, co by nás bavila, a přestože je zde restaurací mnoho, my stejně končíme na těch pidi plastových źidličkách u nějaké garáže, prostě tohle k Asii patří a my to tak máme rádi. Dobrou chuť a dobrou noc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments