Cyklodovolená 06 – 2023 – den šestý

Ráno jsme se rozloučili s Karlštejnem a vyrazili na předposlední den našeho putování. Zároveň to byl den s nejvyšším nájezdem kilometrů – 72. A budu-li upřímný, únava už byla trošku znát.

Po nočním dešti se ovzduší lehce ochladilo, ale silnice byly suché. Cestou jsme si užívali naposledy Berounku, lávky přes ní, průjezd Dobřichovicemi. Tam kromě pěkných čtvrtí, mají i místo s nejvyšší naměřenou teplotou v ČR – 40,4° C.

Po obědě v Davli nás přivítala Sázava. Jeli jsme podél řeky, zdravili vodáky, prohlíželi si krásné chatky. Asi to byla nejhezčí část dne. Dokonce ani pivovar v Pikovicích to netrumfnul. Pivo tam bylo výborné, ale co to bylo za nápad. Pivo před zabijáckým kopcem…

Obecně se rádi vyhýbáme větším silnicím, ale občas to nejde. O to větší radost jsme měli, když jsme nechtěně nesprávně odbočili a jeli pidicestičkou, která nás však dovedla k viaduktu u Žampachu.

Závěrečná část vedla přes Čerčany, kde mají krásný železniční památník. A také několikakilometrový kopec, který vyjedou jen borci. Za odměnu pak mají však dlouhý sjezd, přejezd zajímavé Hvězdonické lávky a ubytování. A ti nejlepší i dvě piva, pytlík křupek, teplou sprchu a bezva postel.