Cyklodovolená 06 – 2023 – den druhý

Na dnešní den jsme měli připravený dlouhý seznam úkolů, zážitků a tužku, kterou bychom mohli ze seznamu odškrtávat zážitky. Co myslíte? Jsme kabrňáci a stihli jsme seznam odškratat od začátku do konce? Jasně. Pomyslný seznam jsme vyhodili do koše už hned ráno, před opuštěním gauče.

V klidu, po snídani jsme jeli do bývalé vozovny dopravních podniků, které je přestavěno na kulturní centrum Depo 2015. Místo, kde se pořádají výstavy, koncerty, je tu jídelna, dětské hřiště, bazar, malé zahrádky a další. Kupodivu to i v pondělí dopoledne žije. Maminky si zde chodí hrát s dětmi, povídat s ostatními, lidé si přijdou dát něco dobrého k jídlu a pití, pak odpočívají v sedacích vacích a třeba si čtou, nebo jen tak tráví oběd a čas. Důchodci se trousí ze sekáče s nacpanými taškami. Malé firmy a obchůdky v klidu vyřizují svůj business. Moc příjemné místo, kde jsme strávili čas a vůbec nám nevadilo, že kdybychom byli akčnější, můžeme vidět další věci.

Cestou zpět jsme poznávali Plzeň jak z kola, tak i z výšky – z vyhlídky na kostele sv. Bartoloměje.

Po ptačí prohlídce jsme měli zakoupenou vstupenku na exkurzi do Plzeňského pivovaru. Vřele doporučuji tuto prohlídku absolvovat. Je opravdu profesionálně připravená a návštěvník se při ní dozví spoustu zajímavých informací jak o vaření piva, tak i o historii a současnosti Pivovaru. O této prohlídce by se dal napsat samostatný článek, ale já raději doporučím vlastní návštěvu. Oči se mi už klíží a nemám sil popsat všechny zajímavosti pivovaru.

Po prohlídce a koštu se probudila žízeň a hlad. Takže jsme dbali na doporučení a navštívili restauraci Na Parkánu, ochutnat nefiltrovanou Plzeň a poslat něco malého do bříška.

Konec dne jsme zakončili malou procházkou po městě, prohlédnout si budovu divadla a terasu hotelu Central.