Kréta – 2. den

Dnešní ráno jsme si trošku přispali, projevila se cestovní únava. Po probuzení nás čekal nádherný výhled z terasy přímo na moře. Snídaně s výhledem na modř se mi víc než líbila. A k tomu ten klid.

Po snídani jsme se vydali cestičkou na pláž. Po pěti minutách offroadové cesty jsme byli na místy kamenité, místy písčité pláži. A sami. Díky tomu se plavky ani nenamočily. Co musím uznat, řecké moře patří mezi ty nejhezčí, co jsem kdy viděl. Azurově modré, čisté a příjemně teplé. Poté, co jsme se dostatečně vyplavali a vyslunili, jsme se vrátili domů a přesunuli se na oběd do nejbližší vesnice Kastri.

Kastri je velmi malá vesnička, ale taveren je tu několik a všechny vypadají příjemně. My se rozhodli pro tavernu Kriti. Majitel je velmi příjemný pán, který stále chodí a ptá se jak vám chutná, po jídle donese hroznové víno jako dezert, na rozloučenou podá ruku a když za hodinu jedete okolo autem, zamává. Nás však ještě rozesmál. Přestože jsme si objednali řecký salát, vysvětlil nám, že vlastně chceme jeho specialitu, jeho místní salát. Musím uznat, že bych výborný, stejně tak pražma. A jako bonus moře přímo pod zábradlím u našeho stolu. Místo pro kávu a zmrzlinu jsme zvolili o pár metrů dále. Chlazená voda stále na stole a zdarma je tu samozřejmost.

Celodenní lenošení završila večeře doma, na terase, kdy jsme mohli hladit a škádlit místní koťata.

Černočerná tma, nebe plné hvězd, cikády, víno, a ouzo pomalu zakončují dnešní den.