Barcelona – 12. 9. 2024, loučení s Barcelonu

Čtvrtek, asi tak po čtrnácti dnech v Barceloně.  Tak nějak nám to přijde, že jsme dlouho na této dovolené. A přitom je to pouze pár dní. Ale těch zážitků je tolik, že nám to připadá tak dlouhé. Ale zpět, dnes máme v plánu opustit Barcelonu. Před odjezdem ještě navštívíme Banksyho muzeum. Původně se mi tam moc nechtělo, přeci jen ta graffiti znám z počítače a další si můžu kdykoliv najít, ale nakonec jsem šťastný, že jsem si výstavu prošel. Vůbec mi nevadí, že to nejsou originály. Jsou to věrné kopie a doplněné popisky dodají důležitý kontext. Rozměr a zakomponování je další důležitý rozměr, který počítačová obrazovka nikdy nedodá. Člověk rozesmátý nad nápady, zděšený z tohoto světa, nebo zamyšlený nad uměleckým posláním v tomto muzeu stráví dvě hodiny, ani neví jak.

Po obědě definitivně sedáme na vlak a vydáváme se podél pobřeží do města Blanes. Když říkám podél pobřeží, myslím to doslova. Někdy koleje vedou od hladiny moře ve vzdálenosti třeba jen 10 metrů.

Blanes – městečko na pobřeží Costa Brava, nejsevernější pobřeží Španělska. Tak konečně budeme i pár dnů u moře. Škoda jen, že je zrovna pouze 19 stupňů a prší. To nám asi ten bazén na střeše hotelu bude k ničemu 😂 Naštěstí to byl druhý nejlevnější hotel (z těch volných) ve městě.

Večerní procházka po letovisku, promenáda na pláži, hledání toho nejpříjemnějšího baru a nakonec láhev portského v posteli byl určitě nádherný závěr tohoto dne.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments