Cyklodovolená 06 – 2024 – den první

Pro destinací letošního putování jsme vybrali Jižní Čechy. Ubytování máme v Borovanech, odkud budeme podnikat výlety do Třeboně, na Hlubokou, Novohradsko…

Pohodový přesun Českými drahami byl bez stresu, nepříjemností a na čas. Dokonce jsme se i zasmáli, když opravdu velmi mladý průvodčí Janě poděkoval slovy: “ Děkuji vám, dobrá vílo“.

Cestou jsme vyzpovídali cestující, co je vhodné vidět v Budějicích. Všichni svorně a bez váhání začali slovy: Masné krámy.

Takže jsme si projeli centrum a zjistili, že si ČB drží status starobylého města. Téměř žádná moderna a díky této jednotnosti to působilo velmi pěkně.

Po úvodní projížďce křížem krážem historickým centrem jsme konečně zavítali do Masných krámů. A rovnou na Budvar a koleno. Musím uznat: skvělý zážitek.

Cestou na ubytování, které bylo vzdálené 20 km, jsme navštívili památník Jana Žižky. Tvar památníku nám připomněl jeden kuchyňský předmět, co jsme si s sebou dovezli. Samozřejmě jsme si vzpomněli na hlášku o súdruhovi Žizkovi, klacíku a lahkém kulometu. To ovšem na info cedulích nepsali. Skeleton jsem se dozvěděl o tajné Žižkově milence Margot z Helfštýna.

Závěr večera patřil prohlídce Borovan a chmelového moku v kavárně na zámku, kde bylo příjemné  prostředí.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments