Cyklodovolená 06 – 2024 – den čtvrtý

Cesta kolem světa za 80 minut. Tak by se dal popsat dnešní výlet. 80 minut? Snad dní, tak zní správný název knihy. Ale kdepak opravdu jsme objeli celý svět a stačilo nám na to pouze 80 minut. Vlastně asi i méně.

Po snídani jsme vyrazili do Suchdolu nad Lužnicí, cesta moc neubíhala, byla pořád trošku do kopce a hlavně silný protivítr. Klasický Murphyho zákon cyklistiky. Za odměnu nás ale čekal větrník a káva v místní cukrárně. Pak už jsme se vydali do světa. Zdejší osady mají totiž světové názvy. Zavítat tak můžete do: New Yorku, Paříže, Malého či Velkého Londonu, Benátek, Ameriky, Carhax, nebo do Bosny. Samozřejmě navštívit Františkov je povinnost 😁 A kdyby vás to nikoho nezaujalo, tak můžete jet do Prdele. Tam bylo také hezky.

Cestou nazpět jsme se zastavili opět v Suchdole, kde jsme v klidu povečeřeli pouze bagety, ale za to stylově. Na tribuně místního fotbalového stadionu, takže Euro jsme měli hned pod námi. Ta děcka byla boží.

Domů zbývalo už jen 20 kilometrů, ale nějak Janě došly síly. Tak jsme jeli pomalu a měli o to více času na kochání se krajinou.

Cesta domů se ještě lehce prodloužila o výměnu duše. Jak můžu píchnout na úplně rovném a čistém asfaltu??? Naštěstí výměna byla bleskurychle provedena a já měl alespoň výmluvu, proč si zasloužit pivo v Jílovicích. A co víc, ještě jsem tam našel zrzavého kamaráda.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments