Cyklodovolená 06 – 2024 – den druhý

Dnešní výlet bych popsal: okolo Třeboně a jeho rybníků. Celkem jsme ujeli 77 km. Trasa vedla skrze nenáročnou trasu. Téměř pořád rovinky, asfalt a to celé skrze malebné jihočeské vesničky. V Cepu  jsem si zavzpomínal na dvě oslavy u kamaráda Víti.

Poobědvali jsme v cyklistické restauraci v Majdaléně. A začíná být znát, že zdejší lokalita je turisticky velmi oblíbená. Sem tam potkáte skupinku cyklovýletníků, i když letos bych řekl, že je tu prázdno. Jiné roky v tomto období je tu mnohokrát více lidí. Třeba u stánku na Rožmberku nás bylo šest.

Než jsme však dojeli na Rožmberk, navštívili jsme Starou a Novou Hlínu. Cesta vedla pěšinkami lemovanými staletými stromy obrovských rozměrů. Samozřejmě všude jsou rybníčky a rybníky a občas vede cesta mezi. Mám jedno místo, kde se vždy fotím, stejně tak i letos.

Cestou mě potkala první nepříjemnost. Měl jsem takový hlad, že jsem chtěl jíst včely v letu, ale ty se bránily. Takže následovalo žihadlo do rtu a ze mě se během chvilky stal černošský jazzový umělec. Ret napuchnul do obřích rozměrů. Naštěstí z půllitru jsem nebrindal.

V Třeboni nás čekala večeře a co jiného než ryba. Společnost nám na chvilku udělala kolegyně Jeanetta, která zde byla s manželem v lázních.

Pak už zbývalo pouze 17 km domů, sprcha a postel. Mám pocit, že jsem usnul ještě dřív, než jsem ulehl.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments